ارتکاب جرم در کدام شرایط مجازات ندارد؟-راهبرد معاصر
ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران

ارتکاب جرم در کدام شرایط مجازات ندارد؟

اگر شخصی در مقام دفاع از خود مرتکب عملی شود که طبق قانون جرم انگاری شده، مجازات نمی‌شود، اما دفاع او باید شرایطی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 06
کد خبر: ۱۱۲۴۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، مسعود مطهری نژاد وکیل پایه یک دادگستری اظهار کرد: دفاع مشروع در قانون مجازات اسلامی تعریف نشده و بیشتر تاکید این قانون، بر ذکر مصادیق دفاع مشروع هست. ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در این باره گفته هرگاه فردی در مقام دفاع از نفس، عرض، ناموس، مال یا آزادی تن خود یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز یا خطر فعلی یا قریب‌الوقوع با رعایت مراحل دفاع، مرتکب رفتاری شود که طبق قانون جرم محسوب می‌شود، در صورت اجتماع شرایط مجازات نمی‌شود.

مطهری نژاد درباره شرایط لازم گفت: دفاع مستند به قراین معقول یا خوف عقلایی باشد، رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد، خطر و تجاوز به‌سبب اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگرفته باشد و توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت عملاً ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر مؤثر واقع نشود.

این وکیل دادگستری ادامه داد: بنابر این در مواقعی که دسترسی سریع به پلیس یا عوامل دیگر جهت جلوگیری از ضرر جسمانی وجود ندارد شخص می‌تواند در حد معمول برای جلوگیری از صدمه دیدن، اقداماتی نظیر حمله به شخص جانی جهت دفاع از خود به عمل آورد. این اقدامات دفاع مشروع محسوب می‌شود.

مطهری نژاد اظهار کرد: دفاع باید از نظر عرف با تهدید تقریبا مساوی باشه تا دفاع مشروع محسوب شود، به عبارتی اگر با دویدن می‌توان از صحنه دور شد نباید از سلاح سرد و …برای دفاع استفاده کرد و معیار تشخیص دفاع مشروع عرف است.

بنابر این اگر فردی به منظور دفتع از خود موجب آسیب به سارق شود اگر شرایط بالا رعایت نشده باشد سارق می‌تواند از شخص شکایت کند؟

وی بیان کرد: با توجه به مطالب گفته شده نمی‌توان به هیچ شخصی حتی به دزد، آسیب وارد کرد، مگر در باب دفاع مشروع و جهت جلوگیری از ورود آسیب و در حدی که عرفا پذیرفته است.

این وکیل دادگستری اظهار کرد: راهکاری که مردم می‌توانند در پیش بگیرند این است که از اموال خود به نحو متعارف نگهداری و حفاظت کنند تا دچار سرقت نشوند. در ثانی با ایجاد رعب و وحشت و سر و صدا موجبات فرار سارق را فراهم کند ودر صورت امکان با توسل به قوای انتظامی وی را دستگیر کنند و این که سعی نمایند به هیچ عنوان به سارق صدمه وارد نکنند./باشگله خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار